1
Termékek

Saeco Exprelia Automata eszpresszó kávéfőző

7-féle kávé főzésére képes, Beépített tejtartály és tejhabosító, Acél/ezüst, 15 fokozatban állítható őrlőbetét HD8858/01

Hibaelhárítás

A Saeco Exprelia eszpresszógép vízkőmentesítése.

A Saeco Exprelia eszpresszógép vízkőmentesítése segít optimális állapotban tartani a készüléket. Fedezze fel, hogyan végezheti el saját maga könnyedén.

Mely utasításokat kell követni, és hol található az Exprelia készülékem típusszáma

Itt találja a Saeco Exprelia legújabb típusai vízkőmentesítésére vonatkozó utasításokat:

  • Exprelia modellek típusszámokkal: HD8852 - HD8857
  • Exprelia modellek típusszámokkal: HD8858 - HD8859

A készüléke típusszámát a szervizfedél belső oldalán találja.

A vízkőmentesítési ciklus megkezdése előtt.

  • A vízkőmentesítés elvégzése kb. 30 percet vesz igénybe, és egy vízkőmentesítési ciklusból és több öblítési ciklusból áll.

  • Miután elindította, végig kell futtatnia a vízkőmentesítő eljárást egészen a legvégéig.

  • Használjon Saeco/Philips vízkőmentesítő folyadékot (CA7600 vagy CA6701), soha ne használjon ecetet vízkőmentesítőként.

  • Ürítse ki a cseppfelfogó tálcát.

  • Biztosítson egy edényt a víz összegyűjtéséhez a vízkőmentesítés közben.

  • Távolítsa el az INTENZA+ vízszűrőt a víztartályból (ha be van helyezve).

  • Vegye ki a Pannarello / Cappuccinatore / automata tejhabosító eszközt (ha be van helyezve).

Vízkőmentesítési utasítások: Exprelia típusszám: HD8852 - HD8857

1) Nyomja meg a „MENU” (Menü) gombot a menü megnyitásához, és görgessen lefelé a le gombbal. Válassza ki a „MACHINE MENU” (Készülék menüje) lehetőséget. A jóváhagyáshoz nyomja meg az „OK” gombot.
2) Válassza a „MAINTENANCE” (Karbantartás) elemet. A jóváhagyáshoz nyomja meg az „OK” gombot.
3) Válassza a „DESCALING” (Vízkőmentesítés) lehetőséget. A jóváhagyáshoz nyomja meg az „OK” gombot.
4) Nyomja meg az „OK” gombot a vízkőmentesítés elindításához.
5) Ürítse ki a víztartályt, és öntse bele a teljes flakon Saeco vízkőmentesítő folyadékot. Töltse fel a víztartályt friss vízzel egészen a MAX szintjelzésig, és helyezze vissza a készülékbe. A jóváhagyáshoz nyomja meg az „OK” gombot.
6) Ürítse ki a belső cseppfelfogó tálcát. A jóváhagyáshoz nyomja meg az „OK” gombot.
7) Töltse meg friss vízzel a tejtartály felét. Helyezze be a tartályt, és nyissa ki a tejadagolót.
8) Helyezzen egy edényt a gőz-/forróvíz-elvezető cső alá, és egy másikat a kávé-/tejadagoló kifolyócső alá. A jóváhagyáshoz nyomja meg az „OK” gombot.
9) A készülék megkezdi a vízkőmentesítő oldat bizonyos időközönként való adagolását. A kijelzőn látható az előrehaladás.
10) Várja meg, amíg a készülék abbahagyja az adagolást és megjelenik a „RINSE TANK & FILL WITH WATER” (Öblítse el a tartályt, és töltse meg vízzel) üzenet.
11) Öblítse el a víztartályt, töltse fel friss vízzel egészen a MAX szintjelzésig, majd helyezze vissza a készülékbe. A jóváhagyáshoz nyomja meg az „OK” gombot.
12) Ürítse ki a belső cseppfelfogó tálcát. A jóváhagyáshoz nyomja meg az „OK” gombot.
13) Vegye ki a tejtartályt, és ürítse ki. Töltse meg friss vízzel a tejtartály felét. Helyezze be a tartályt, és nyissa ki a tejadagolót. A jóváhagyáshoz nyomja meg az „OK” gombot.
14) Helyezzen egy edényt a gőz-/forróvíz-elvezető cső és a kifolyócső alá. A jóváhagyáshoz nyomja meg az „OK” gombot.
15) Az öblítési ciklus bekapcsol. A sáv mutatja a ciklus előrehaladtát.
16) Ha az öblítési ciklus befejeződik, a készülék automatikusan elkezd felmelegedni. A vízkőmentesítő szimbólum eltűnik a kijelzőről.
17) Tisztítsa meg a cseppfelfogó tálcát, a tejtartályt és a többi alkatrészt.
18) A készülék most már készen áll a kávéfőzésre.

Vízkőmentesítési utasítások: Exprelia típusszám: HD8858 - HD8859

1) Nyomja meg a MENU (Menü) gombot, válassza ki a MAINTENANCE (Karbantartás) elemet, majd pedig az OK gombbal a DESCALING (Vízkőmentesítés) lehetőséget.
2) A vízkőmentesítés megkezdésének jóváhagyásához nyomja meg az OK gombot.
3) Távolítsa el a víztartályt, és ürítse ki. Az AquaClean szűrővel kompatibilis Exprelia készülékek esetében a készülék a következőt jeleníti meg a kijelzőn: Távolítsa el az AquaClean vízszűrőt. Erősítse meg az OK válasszal.
4) Ürítse ki a belső és külső cseppfelfogó tálcát. Erősítse meg az OK válasszal.
5) Töltse meg friss vízzel a tejtartály felét. Helyezze be, majd nyissa meg a tejadagoló kifolyócsövet. Erősítse meg az OK válasszal.
6) Helyezzen egy edényt a gőz-/forróvíz-elvezető cső és a tejtartály adagoló kifolyócsöve alá. Erősítse meg az OK válasszal.
7) Öntse a teljes flakon Saeco vízkőmentesítő folyadékot a víztartályba. Töltse fel a víztartályt friss csapvízzel a MAX szintjelzésig. Erősítse meg az OK válasszal.
8) A készülék megkezdi a vízkőmentesítő oldat bizonyos időközönként való adagolását. A kijelző megjeleníti az 1/2-es vízkőmentesítési lépést, a sáv pedig jelzi a haladást. Ez körülbelül 20 percig tart.
Megjegyzés: A vízkőmentesítési ciklus a szünet gomb megnyomásával szüneteltethető. A folytatáshoz nyomja meg az OK gombot.
9) Miután felhasználásra került a vízkőmentesítő folyadék és a víz keveréke, a készülék jelzi, hogy el kell öblíteni a víztartályt, és meg kell tölteni friss vízzel. Erősítse meg az OK válasszal.
10) Ürítse ki a belső és külső cseppfelfogó tálcát. Erősítse meg az OK válasszal.
11) Töltse meg friss vízzel a tejtartály felét. Helyezze be, majd nyissa meg a tejadagoló kifolyócsövet. Erősítse meg az OK válasszal.
12) Ürítse ki az edényt, és helyezze vissza. Erősítse meg az OK válasszal.
13) Az öblítési ciklus megkezdődik. A kijelző megjeleníti a 2/2-es öblítési lépést, a sáv pedig jelzi a haladást.
14) Miután az öblítési ciklushoz szükséges vízmennyiség teljesen kiadagolásra került, a készülék automatikusan befejezi a vízkőmentesítési folyamatot az adott képernyő rövid bemelegedési fázist követő megjelenítésével.

Az ezen az oldalon található információk a következő típusokra érvényesek: HD8858/01 , HD8857/09 , CA6700/00 , CA6701/00 , CA6702/00 , HD8854/09 , HD8856/09 . több kevesebb

Nem ezt keresi?

Megválaszoltuk a kérdését?

Ha nem, lépjen velünk kapcsolatba.