Az alábbi részben megtudhatja, hogyan állíthatja be a Philips Airfryer készüléket, és hogyan használhatja a Párolás(1) és a Párolás és forró levegős sütés(2) funkciókat.
A Philips Airfryer készülék Párolás és Párolás és forró levegős sütés funkcióinak használata
Sütés a Párolás funkcióval az élelmiszer-táblázatot követve
1. Az előkészületek:
- Vegye ki a víztartályt a készülékből, és töltse fel úgy, hogy ne lépje túl a MAX szintjelzést.
- Rögzítse a fedelet, és helyezze el megfelelően a tartályt; ezáltal elkerülhetők az esetleges problémák.
- Helyezze a víztartályt a készülék tetején található mélyedésbe, és ellenőrizze, hogy biztonságosan a helyére rögzült-e.
- Helyezze a készüléket 20 cm távolságra a faltól, és ügyeljen ara, hogy a levegőkimeneti nyílás ne kerüljön közvetlenül egy aljzat elé.
2. A sütőedény és a kosár beállítása:
- Vegye ki a nagy sütőedényt a kosárral együtt, majd helyezze a kosarat a nagy sütőedénybe.
- Tegye a hozzávalókat a kosárba, a mennyiségekre és a sütési időkre vonatkozóan kövesse az élelmiszer-táblázatban található adatokat (lásd az alábbi élelmiszer-táblázatot).
3. A sütés megkezdése:
- Helyezze vissza a sütőedényt az Airfryer készülékbe.
- Nyomja meg a be-/kikapcsoló gombot, és válassza ki a nagy sütőedényt.
- Ezután válassza ki a Párolás funkciót, és szükség szerint állítsa be az időt és a hőmérsékletet (lásd az alábbi élelmiszer-táblázatot).
- A sütés megkezdéséhez nyomja meg az Indítás/Szünet gombot.
4. Sütés közben a következőket teheti:
- Ha a rendszer kéri, rázza meg a sütőedényt.
- Szükség esetén módosítsa a beállításokat.
5. Az étel elkészült:
- Amikor megszólal az időzítő, ellenőrizze, hogy elkészültek-e a hozzávalók. Ellenkező esetben csúsztassa vissza a kosarat, és folytassa még néhány percig a sütést.
- Óvatosan vegye ki a hozzávalókat egy grillfogóval.
Fontos:
- A hozzávalók kiszedésekor ne döntse meg a sütőedényt, mert akkor kieshet belőle a kosár, és kifröccsenhet a víz.
- A sütési folyamatot követően a sütőedény, a kosár, a belső készülékház és a hozzávalók forrók.
- Az Airfryer készülékben lévő alapanyagok típusától függően a sütőedényből gőz csaphat ki.
Hozzávalók | Étel mennyisége | Hőmérséklet | Idő (perc) | Megjegyzés |
Felkockázott friss burgonya | 800 g/28 uncia | 100 °C | 28-35 |
|
Egész burgonya | 4 darab (egyenként 250-300 g/9-11 uncia) | 100 °C | 45-55 |
|
Csirkecomb | 10 darab (egyenként 125 g/4,5 uncia) | 100 °C | 30-40 |
|
Egész hal | 3 darab (egyenként 300-400 g/11-14 uncia) | 100 °C | 18-22 |
|
Gyökérzöldségek (pl. brokkoli) | 600 g/21 uncia | 100 °C | 10-14 |
|
Gombócok | 400 g/14 uncia | 100 °C | 15-20 |
|
Sertésborda | 300 g/11 uncia | 100 °C | 30-35 | Használjon megfelelő méretű edényt |
Rizs | 320 g/11 uncia | 100 °C | 25-40 | Sütőedényt, például tepsit, szilikontálcát stb. használva |
Csirkemell | 4 darab (egyenként 200 g/7 uncia) | 100 °C | 20-30 |
|
Jamgyökér/édesburgonya | 8 darab (egyenként 3,5 g/100 uncia) | 100 °C | 45-60 |
|
Sütés a Párolás funkcióval az előbeállítások használatával
Ha egy előbeállítást szeretne használni a Párolás funkcióval, kövesse a fent leírt lépéseket (Sütés a Párolás funkcióval az élelmiszer-táblázatot követve), majd a Párolás funkció kiválasztása után nyomja meg az egyik előbeállítást a kiválasztáshoz. Ezután nyomja meg az Indítás/Szünet gombot a sütés megkezdéséhez.
Az alábbi táblázatban láthatja az egyes előbeállítások alapértelmezett hőmérsékletét és idejét, valamint néhány tippet azok használatára vonatkozóan.
Előbeállítások | Étel mennyisége | Hőfok (alapértelmezett) | Idő (alapértelmezett) | Megjegyzés |
Friss burgonya | 800 g/28 uncia | 100 °C | 35 perc | – Kockázza fel |
Csirke alsócomb (azaz baromfi) | 8–10 darab | 100 °C | 40 min | – 120–130 g/4–5 uncia csirkecombonként |
Hal (azaz hal és tenger gyümölcsei) | 600 g | 100 °C | 20 perc | – Bőrös hal, egészben kb. 300 g/11 uncia |
Zöldség | 550 g | 100 °C | 14 perc | – Gyökérzöldségek, például karfiol, brokkoli |
Gombócok | 400 g | 100 °C | 20 perc | - |
Sütés a Párolás és forró levegős sütés funkcióval az élelmiszer-táblázatot követve
1. Az előkészületek:
- Vegye ki a víztartályt a készülékből, és töltse fel úgy, hogy ne lépje túl a MAX szintjelzést.
- Rögzítse a fedelet, és helyezze el megfelelően a tartályt; ezáltal elkerülhetők az esetleges problémák.
- Helyezze a víztartályt a készülék tetején található mélyedésbe, és ellenőrizze, hogy biztonságosan a helyére rögzült-e.
- Helyezze a készüléket 20 cm távolságra a faltól, és ügyeljen ara, hogy a levegőkimeneti nyílás ne kerüljön közvetlenül egy aljzat elé. Csatlakoztassa a készülék hálózati dugóját a fali aljzatba.
2. A sütőedény és a kosár beállítása:
- Vegye ki a nagy sütőedényt a kosárral együtt, majd helyezze a kosarat a nagy sütőedénybe.
- Tegye a hozzávalókat a kosárba, a mennyiségekre és a sütési időkre vonatkozóan kövesse az élelmiszer-táblázatban található adatokat (lásd az alábbi élelmiszer-táblázatot).
3. A sütés megkezdése:
- Helyezze vissza a sütőedényt az Airfryer készülékbe.
- Nyomja meg a be-/kikapcsoló gombot, és válassza ki a nagy sütőedényt.
- Ezután válassza ki a Párolás és forró levegős sütés funkciót, és szükség szerint állítsa be az időt és a hőmérsékletet (lásd az alábbi élelmiszer-táblázatot).
- Szükség esetén használja a rázásemlékeztető gombot.
- A sütés megkezdéséhez nyomja meg az Indítás/Szünet gombot.
4. Sütés közben a következőket teheti:
- Ha a rendszer kéri, rázza meg a sütőedényt.
- Szükség esetén módosítsa a beállításokat.
5. Az étel elkészült:
- Amikor megszólal az időzítő, ellenőrizze, hogy elkészültek-e a hozzávalók. Ellenkező esetben csúsztassa vissza a kosarat, és folytassa még néhány percig a sütést.
- Óvatosan vegye ki a hozzávalókat egy grillfogóval.
Fontos:
- Használat közben és után ne érintse meg a sütőedényt és a kosarat, mivel nagyon felforrósodnak.
Hozzávalók | Étel mennyisége | Hőmérséklet | Idő (perc) | Megjegyzés |
Felkockázott friss burgonya | 800 g/28 uncia | 180 °C | 26-35 | 2-szer rázza össze, forgassa meg vagy keverje meg |
Csirkecomb | 10 darab (egyenként 125 g/4,5 uncia) | 180 °C | 27-30 | Rázza meg, fordítsa meg vagy keverje meg az idő felénél |
Csirkemell | 4 darab (egyenként 200 g) | 160 °C | 20-22 | Adjon hozzá 10 g repceolajat |
Egész hal | 3 darab (egyenként 300-400 g/11-14 uncia) | 200 °C | 18-21 | Rázza meg, fordítsa meg vagy keverje meg az idő felénél |
Halfilé | 5 darab (egyenként 200 g/7 uncia) | 160 °C | 20-21 | Adjon hozzá 10 g repceolajat |
Vegyes zöldség | 1000 g/35 uncia | 200 °C | 19-21 | Állítsa be a sütési időt a saját ízlése szerint. 2-szer rázza össze, forgassa meg vagy keverje meg |
Karfiol | 600 g/21 uncia | 160 °C | 19-21 | 2-szer rázza össze, forgassa meg vagy keverje meg. Adjon hozzá 10 g repceolajat |
Sárgarépa | 600 g/21 uncia | 180 °C | 19-21 | 2-szer rázza össze, forgassa meg vagy keverje meg. Adjon hozzá 10 g repceolajat |
Házi készítésű kenyér | 550 g/19 uncia | 180 °C | 30-35 | Használja az XL-es tepsit. A tésztának a lehető leglaposabbnak kell lennie, hogy kelés közben ne érjen hozzá a fűtőelemhez. Mielőtt kiveszi a kenyeret, ellenőrizze, hogy átsült-e |
Gombócok | 400 g/14 uncia | 160 °C | 15-18 |
|
Egész csirke | 1200 g/42 uncia | 180 °C | 50-60 |
|
Sütés a Párolás és forró levegős sütés funkcióval az előbeállítások használatával
Ha egy előbeállítást szeretne használni a Párolás és forró levegős sütés funkcióval, kövesse a fent leírt lépéseket (Sütés a Párolás és forró levegős sütés funkcióval az élelmiszer-táblázatot követve), majd a Párolás és forró levegős sütés funkció kiválasztása után nyomja meg az egyik előbeállítást a kiválasztáshoz. Ezután nyomja meg az Indítás/Szünet gombot a sütés megkezdéséhez.
Az alábbi táblázatban láthatja az egyes előbeállítások alapértelmezett hőmérsékletét és idejét, valamint néhány tippet azok használatára vonatkozóan.
Előbeállítások | Étel mennyisége | Hőfok (alapértelmezett) | Idő (alapértelmezett) | Megjegyzés |
Friss burgonya | 800 g/28 uncia | 180 °C | 26 perc | – Használjon lisztes burgonyát |
Csirke alsócomb (azaz baromfi) | 8–10 darab | 180 °C | 27 perc | – 120–130 g/4–5 uncia csirkecombonként |
Hal (azaz hal és tenger gyümölcsei) | 600 g/21 uncia | 200 °C | 18 perc | – Bőrös hal, egészben kb. 300 g/11 uncia |
Zöldség | 550 g | 160 °C | 19 perc | – Gyökérzöldségek, mint a brokkoli/karfiol |
Kenyér | 500 g | 180 °C | 30 perc | – Használja az XL-es tepsit |
Újramelegítés | - | 150 °C | 20 perc | – Állítsa be az időt az ételnek és a mennyiségnek megfelelően |
Gombócok | 400 g | 160 °C | 15 perc | - |