1
0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

    • Ingyenes kiszállítás

    • 14 napos visszaküldési garancia

    • 2 év garancia

    Termékek

    Philips recipe for apple crumble cookie pie

    Almás morzsás pite

    Apple crumble cookie pie

    Hozzávalók a tésztához

    5 tojás
    125 g cukor
    125 g liszt

    Hozzávalók az almás morzsához

    100 g zabpehely
    125 g liszt
    115 g jéghideg vaj
    100 g cukor
    1 csipet fahéj
    1 csipet őrölt kardamom
    1 csipet őrölt csillagánizs
    4 alma
    4 evőkanál barnacukor
    Porcukor

    Hozzávalók a feltéthez

    Egy csomag mini keksz (ostya)
    0,5 l tejszín
    100 g cukor

    Tésztalap elkészítése

    Keverje finoman össze a cukrot és a tojást a Kitchen Machine konyhagép habverő tartozékának segítségével a legnagyobb fokozaton.
    Akkor jó a tojáshab, ha az edényt fejjel lefelé fordítva megtartja magát és nem esik ki.
    Szitálja rá a lisztet és forgassa bele gyengéden a tojásos keverékbe (ne keverje).
    Öntse a tésztát a kiolajozott tepsibe és süsse 30 percig. Akkor van kész, ha beleszúr egy villát és nem ragad rá a tészta.
    Vegye ki a tésztát a sütőből, szórja meg egy kevés cukorral és hagyja kihűlni.

    Almás morzsa elkészítése

    Mérje ki a hozzávalókat és vágja kis kockákra a hideg vajat.
    Keverje össze a hozzávalókat egy nagy tálban: a lisztet, zabpelyhet, cukrot, és a vajkockákat.
    Ízesítse a keveréket fahéjjal, őrölt csillagánizzsal és kardamommal.
    Gyúrja össze a hozzávalókat, míg porhanyós tésztát nem kap.
    Melegítse elő a sütőt 200°C-ra, hámozza meg az almákat és vágja őket kis darabokra.
    Tegye a tepsibe az almadarabokat.
    Szórjon barna cukrot az almára és keverje össze.
    Oszlassa el a porhanyós tésztát az almán a tepsiben.
    Süsse meg az almás morzsát a sütőben és hagyja hűlni 25-30 percig.

    Végső simítások

    Vágja a tésztalapot 3 egyenlő részre.
    Verje fel a tejszínt a cukorral maximális sebességen a konyhagép habverő tartozékának segítségével.
    Tegye az első lapra az almás-morzsás keverék harmadát és habzsák segítségével nyomja rá a tejszínhab harmadát.
    Tegye rá a második lapot és ismételje meg az előző lépést, majd tegye rá a harmadik lapot is.
    Ismételje meg az első lépést megint és díszítse a sütemény tetejét tejszínhabbal, keksszel, csokoládégyönggyel, almával és porcukorral.