0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Útmutató kezdőknek a 3 hónaposak világához

  Útmutató kezdőknek a
  3 hónaposak világához

  Töprengett már azon, hogy mi járhat a kisbabája fejében? Vessünk egy pillantást a világra egy 3 hónapos szemén keresztül...

  Nagyjából ez az a kor, amikor a baba megtanul különbséget tenni saját maga és a világ többi része között. A gyermek ebben a korban valószínűleg egy kicsit hosszabb időszakokat tölt már ébren napközben. Ez időt ad neki arra, hogy befogadja a környezetét, és tanuljon belőle.

  Mozgáskoordináció


  A kisbabája kéz- és szemkoordinációja épp csak elkezdett kialakulni. Ki tudja nyitni és össze tudja zárni az öklét. Tapasztalhat olyat is, hogy a kicsi lendületet vesz egy lelógó játék eltalálásához, sőt magához is húzhatja és a szájába veheti azt. Kezdi felismerni a különbséget a kemény és a puha dolgok között. A magabiztossága is rohamosan növekszik, ahogyan már mozgatja a végtagjait, és felemeli a fejét.

  Hang és látvány


  A baba hallása és látása is gyorsan fejlődik. Előfordulhat, hogy már azt tapasztalja, hogy a kicsi élvezi a zenehallgatást, vagy hogy az Ön hangja irányába fordítja a fejét. A látás tekintetében szereti az élénk színeket az erős kontrasztok miatt. Kezdi észrevenni magát a tükörben is, és lenyűgözik az arcok.

  Nyelv


  Habár a valós szavakra még egy picit várni kell, a kisbabája már kezdi felfedezni a hangját. Hallgassa az elégedett gőgicsélést, boldog rikkantásokat vagy úgy általában a gügyögést. Ösztönözze a baba hangok iránti érdeklődését énekléssel, felolvasással, és beszéljen hozzá sokat.

  Ami ezután jön


  A következő néhány hónapot kisbabája ezeknek az alapvető készségeknek a tökéletesítésével és fejlesztésével fogja tölteni. Hamarosan képes lesz megragadni és szájba venni a játékokat. Azt is elkezdi megérteni majd, hogy hogyan vezet az egyik cselekedet a másikhoz.

   

  Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

  20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

  Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.