0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Útmutató kezdőknek a
  8 hónaposak világához

  A világ – vagy legalábbis a nappali padlója – 8 hónapos korban egy felfedezésre váró kalandparkká válik. Ebben a korban a gyermeke már mászik, vagy egyéb jelét adja annak, hogy mozdulni szeretne – átfordul vagy fenéken csúszik. Még arra is képes lehet, hogy álló helyzetbe húzza fel magát a kanapéba kapaszkodva.

  Útközben


  Ebben a korban a felfedezésé a főszerep, és nagyon meg fog lepődni, hogy milyen messzire jut a régebben még helyhez kötött kisbabája pusztán másodpercek alatt. Ha eddig még nem tette meg, akkor itt az ideje bababiztossá tenni az otthonát, hogy a baba biztonságosan bebarangolhasson mindent.

   

  A tárgyak vizsgálgatása elengedhetetlenül fontos egy kíváncsi 8 hónapos számára. Kézbe veszi a játékokat vagy egyéb kis tárgyakat, és megrágcsálja őket, hogy tudja, milyen érzést keltenek. Emellett a játékok rázogatása vagy falhoz csapkodása is nagy móka. Az ok-okozati viszonyokkal még csak most ismerkednek, ezért nem szabad meglepődnie, ha mást sem csinál egész nap, mint hajlong, hogy szedegesse a babakocsiból kidobált játékokat, amelyeket aztán a baba a legnagyobb örömmel újra kihajít. Ha megteheti, járjon a kedvében. Ő figyel, tanul, és ez a játék boldoggá teszi őt.

  Az étel játék


  Most, hogy már képes megfogni a kisebb falatokat, és tud egyedül enni, az étkezések egy teljesen új, játékos dimenzióba lépnek. Az egész egy hatalmas, hosszú játék, amely azzal indul, hogy ropit lenget a levegőben, majd joghurtot ken el az arca teljes felületén, az asztalon, és nagy eséllyel Ön sem marad szárazon. Álljon ellen a kísértésnek, és ne rontsa el a mókát azzal, hogy elveszi a kanalat, vagy túl korán elkezd takarítani. Ez ugyanis fontos tapasztalatszerzés az érzékszervek számára, még akkor is, ha egy kis felfordulással jár.

  Nézz rám!


  A baba felfogóképessége is javul, és talán már arra is képes lesz, hogy apró játékokat játsszanak, mondjuk elrejt egy babajátékot az egyik párna mögé, és megkéri, hogy keresse meg, vagy mutasson rá egy tárgyra, ha Ön megnevezi azt. Az is lehet, hogy már gesztusokkal kommunikál Önnel és másokkal, például integet vagy tapsol.

  Szorongás és empátia


  Előfordulhat az is, hogy a babája nyugtalanabbá, izgatottabbá válik, ha Ön elhagyja a szobát. Ezt hívják szeparációs szorongásnak, amely kifejezetten nyomasztó lehet mind Önnek, mind a babának. A jó hír az, hogy a szeparációs szorongás nem tart örökké. Amint rájön a baba, hogy Ön mindig visszajön, sokkal könnyebbé válik majd a távozás a későbbiekben.

  A kisbaba 8 hónapos korában már az empátia érzésére is képes. Ha például sírni kezd, amikor egy másik babát sírni hall, valószínű, hogy „reflexes sírásról” van szó – ami az első jele a mások iránt érzett empátiának.

   

  Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

  20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

   
  Regisztráljon AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 15% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.