0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Home ›› Hogyan működhet a cumisüveg mellként?

  Home ›› Hogyan működhet a cumisüveg mellként?

  Anyamellhez hasonlóan működő cumisüveg?

   

  Szoptatás során a baba szabályozza a tej áramlásának ütemét az egyedi ritmusának megfelelően. Most már a cumisüveg is hozzá alkalmazkodik.


  Nincs még egy olyan kötelék, mint egy anya és a gyermeke között. Mindketten bensőségesen reagálnak egymás hangjára, érintésére és illatára – melyek szintén fontosak a szoptatás beindításához.


  Amint a baba kényelmesen elhelyezkedik és elkezd szopizni, természetesen szabályozza a tej áramlását, a nyelést, a levegővételt, mindezt nagyon pontosan és ritmikusan. Csak egy idő után tart szünetet a baba, hogy levegőt vegyen. Minden alkalommal, amikor a baba szünetet tart, az anya tejáramlása is szünetel. Még azokra a rövid pillanatokra is, amelyek az anyatej két kortyolása között telnek el.

  Szívás-nyelés-lélegzés ritmus

   

  A baba határozza meg a tempót – és nem csak arról van szó, hogy percenként hány kortyot iszik, hanem arról is, hogy mekkorákat kortyol. Az egyedi szívás-nyelés-lélegzés ritmusa lehetővé teszi, hogy a baba olyan egyenletes, kényelmes tempóban igyon, amely éppen megfelelő számára. Így amikor a baba éhes az etetés kezdetén, lehet, hogy gyorsabban és nagyobb kortyokkal iszik – csak az etetés vége felé lassít, hogy szünetet tartson, vagy hogy felmérje, hogy szüksége van e még egy kis anyatejre.


  Természetesen szerepet játszik a baba saját személyisége is. Akárcsak nekünk felnőtteknek, a babáknak is megvan a saját stílusuk. Vannak, akik nagy és gyors evők, mások szeretnek lassan haladni. Egyesek erősen szopiznak, mások nem. A legfontosabb az, hogy az anyuka jól érezze magát és hagyja, hogy a baba úgy egyen, ahogyan ő szeretne.

  Amikor a baba elveszti a kontrollt

   

  Fontos megérteni a kisbabák szopizási szokásait és stílusát, amikor azon gondolkozol, hogy cumisüvegből tápláld babádat. A hagyományos cumifejek szabad áramlásúak, tehát a tej mindig folyik a cumifejből, anélkül, hogy a baba bármilyen erőfeszítést tenne.


  Mivel a csecsemők természetes szívás-nyelés-lélegzés ritmussal születnek, ezért a tej szabad áramlása a cumifejből kissé megterhelő lehet. Lehet, hogy a tej áramlása túl gyors – és így a babának esélye sincs, hogy meghatározza az áramlás ütemét és, hogy rövid szüneteket tartson ivás közben, amíg levegőt vesz.


  Valójában a hagyományos cumisüveg adja meg a tempót – a baba nem tudja szabályozni a tejáramlás sebességét és mennyiségét. Ez ahhoz vezethet, hogy túl sok gáz keletkezik a baba pocakjában. Az anyukák gyakran észlelik, hogy a baba sietve nyel vagy folyik a tej a szájából. A kisbaba fáradtabb is lehet, mert nem tud kis szüneteket tartani a kortyok között.


  Az említettek alapján, jó pár ok indokolja, hogy a szülők óvatosak legyenek a szoptatás és cumisüveges táplálás közötti váltással kapcsolatban. A szülők gyakran aggódnak a cumizavar és a stressz miatt is, holott valójában, csak nyugalomra vágynak, gyermeküket boldognak és egészségesnek szeretnék látni.

  Natural Response Cumifej

   

  Azáltal, hogy jobban megértjük a szoptatás fiziológiáját és biomechanikáját, jobban hozzá tudjuk igazítani a technológiát a babák igényeihez. Ez ihlette a Philips Avent Natural Response cumisüveget és cumifejet.


  A Natural Response cumifej esetében a babának aktívan kell innia ahhoz, hogy a tejáramlás beinduljon. Amikor a baba szünetet tart, akkor a tejáramlás is szünetel, pont úgy mint az anyamell esetében. A baba olyan gyorsan vagy olyan lassan ihat, ahogyan csak szeretne – és nagy vagy kis kortyokat ihat, attól függően, hogy milyen a hangulata vagy az ivási stílusa.


  Anélkül, hogy a baba ne helyezne természetes nyomást a cumifejre, a tej nem folyik ki az új Philips Avent Natural Response cumifejből. Ahelyett, hogy a babának alkalmazkodnia kellene a cumisüveges tápláláshoz, most a baba szabályozza a tempót. A csecsemő pedig könnyedén visszatérhet a szoptatáshoz, miközben megtartja a természetes ivási ritmusát.


  Végül is, ami a legjobb a babának, az a legjobb mindenkinek. Nyugodt és kényelmes etetés, ahol a baba irányít. Minden etetésnél, minden alkalommal.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.