0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Gyermekbiztos otthon kialakítása

  Gyermekbiztos otthon kialakítása

  Most, hogy a kisbabája elindult, igazán nehéz feladat vár Önre: megpróbálni megóvni őt, miközben egyre nagyobb magabiztossággal vág neki a felfedezésnek. Néhány koppanás és ütközés elkerülhetetlen az út során, de ha nem szeretné az egész napját azzal tölteni, hogy aggódva követi őt mindenfelé, érdemes a lehető legtöbb veszélyforrást kiiktatni.

  Le a földre


  A gyermekbiztos otthon kialakításának leghatásosabb módja az, ha leereszkedik a padlóra, és a baba szemszögéből néz körbe. Odalentről könnyen észreveheti a fedetlen konnektorokat, amelyeket még le kell dugaszolnia, megigazíthatja a laza kábeleket, hogy nehogy elakadjon bennük a kicsi, és feljegyezheti, hogy ezen az alacsony szinten milyen tárgyakat – pl. állólámpákat – kell biztonságossá tenni. A gyermek előszeretettel húzza majd fel magát ülő helyzetből állásba, így a nagyobb bútorok, könyvespolcok, fiókos szekrények rögzítésére is gondolni kell.

  Az ütközési felületek kipárnázása


  Tárazzon be párnákból – nagyszerű ütközőt készíthet belőlük, ha az asztal lábához vagy bútorok éles sarkaihoz támasztja őket. Vásárolhat direkt a baba biztonságának megteremtéséhez készült habszivacs szalagot is, amellyel puhábbá teheti a bútorok élét, hogy becsapódás esetén kisebb legyen a sérülés.

  Biztonsági kapuk


  Ha az otthonában lépcső is van, feltétlenül szükséges erős biztonsági kaput beszerelnie. Ideális esetben jut belőle egy a lépcső aljára és a tetejére is, és soha nem szabad elfelejteni minden alkalommal bezárni őket, amikor valaki fel- vagy lemegy a lépcsőn.

  Bevált praktikák fürdőszobákhoz


  A gyermeke a száját és a kezeit is használni fogja a felfedezőútjai során, így a hívogatóan ehetőnek tűnő tárgyakat, mint például samponokat vagy krémeket tartsa mindig lezárva és a baba számára elérhetetlen helyen. Minden mérgező anyagot, például a hipót és egyéb tisztítószereket, tartson zárt szekrényben. A toalett a végletekig lenyűgözi a babákat, ezért megeshet, hogy a gyermeke játékokat dobál majd bele, és kézzel próbálja kihalászni őket. Lehetőség szerint tartsa hát bezárva a fürdőszoba ajtaját, és ha a baba határozottan vonzódik a WC-csészéhez, gondolkodjon el egy WC-ülőke záron.

  Józan megfontolások a konyhában


  Szereljen az alacsonyan lévő ajtókra és fiókokra gyermekbiztos zárakat és reteszeket, hogy a kicsi ne csíphesse be az ujjait, és ne sérülhessen meg, miközben nehéz tárgyakat, például üvegtálakat vagy edényeket ránt ki a szekrényből. Azonban tartsa azt is szem előtt, hogy a zárt ajtók és elzárt polcok rendkívüli feszültséget kelthetnek a kíváncsi kisbabában. Legalább egy szekrény maradjon hozzáférhető. Tartson benne különféle formájú és méretű műanyag dobozokat. A világ legszórakoztatóbb dolga lesz a kis felfedező számára, hogy a szekrény teljes tartalmát kiborogassa a földre.

  Főzés közben ne engedje gyermekét a forró sütőajtó közelébe. Használja a hátsó gázlángokat, vagy fordítsa a serpenyők nyelét befelé, hogy ne húzhassák le őket az apró kis kezecskék. A forró italokat pedig mindig tartsa olyan felületeken, ahol a baba nem érheti el és nem boríthatja fel őket.

  Természetesen lehetetlen egy házat teljesen balesetbiztossá tenni: még a legprecízebb bababiztos módszerek mellett is figyelemmel kell kísérni a csöppség kalandozásait. Nagy szerencse, hogy ez roppant szórakoztató feladat.

   

  Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

  20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

  Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.