0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Hasznos tippek a baba napi rutinjának kialakításához

  Hasznos tippek

  a baba napi rutinjának kialakításához

  A baba napi rutinjának lazasága vagy kötöttsége csak Önön múlik

   

  A napi rutin a baba napjának felépítése, amely biztosítja a nappali és éjszakai alvásigény kielégítését. Segítségével Ön és gyermeke is tudatában lehet, hogy nagyjából hogyan fog telni a nap, így Ön megtervezheti a teendőit, és biztosíthatja a babája jó közérzetét.

  Az első lépés a nap egyes elemeinek megfelelő kialakítása

   

  A legelső feladat a szoptatás beállítása. Az első pár hétben az időben megkezdett, gyakori, kiadós szoptatások biztosítják, hogy a kisbabája megfelelő mennyiségű tejhez jusson. Kezdetben a baba szoptatása gyakran és igény szerint folyik. Később, ha sikerül elérnie, hogy a baba etetéskor teljesen jóllakjon, megnő a szoptatások közötti idő. Ez egyszerűbbé teszi a napi rutint, és a tej mennyiségét sem befolyásolja.

  A működőképes rutinhoz elengedhetetlen a jó alvási szokások kialakítása

   

  Megint csak könnyebb ezen még az előtt dolgozni, hogy megpróbálnánk ütemezett napi rutint kialakítani. A jó alvási mintázat megtanítása kisbabájának nem csupán a rutin szempontjából előnyös, hanem a család minden tagjának a jóllétét szolgálja.

  Kezdje a napot a baba ébredéséhez kötött szoptatással
   

  Babája a korától függően az első ébredést követően egy-két órával már készen is állhat arra, hogy ismét aludjon.

  Vezessen be rendszeres kora esti fürdőket
  A baba két-három hónapos korában a fürdés, a masszírozás, a szoptatás, valamint egy ismerősen megnyugtató altatódal és környezet mind azt jelzik a kisbabája számára, hogy elérkezett a lefekvés ideje, emellett pedig ez a rutin nagyon szerethető befejezése is a napnak.

  Próbálja megítélni, hogy mikor fáradt el a kisbabája


  Előfordulhat, hogy a babája nehezen nyugszik meg, ha túl korán vagy túl későn próbálja altatni. Az újszülött babák az első hetekben sokszor csak annyit vannak ébren, amennyi egy szoptatásra elegendő (legfeljebb 45–60 perc), aztán vissza is alszanak.

  Ösztönözze a játékot és az ébrenlétet a nappali szoptatásokat követően
   

  Erre akkor nyílik lehetősége, amikor a baba elkezd természetes éberséget mutatni (nagyjából háromhetes kor körül). Az éber időszak kezdetben alig lesz elegendő többre egy kis pelenkázás közbeni beszélgetésnél vagy mondókázásnál. Három hónapos korára a legtöbb csecsemő már élvezi a játszószőnyegen, pihenőszékben, babakocsiban vagy ölben eltöltött kis időt, mielőtt ismét készen áll az alvásra.

   

  Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

  20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

  Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.