0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Helyes táplálkozás szoptatás alatt

  Helyes táplálkozás a szoptatás alatt

  Az anyatejnek sokkal több feladata van a baba pocakjának megtöltésénél. Az alábbiakban megismerheti az anyatej lenyűgöző egészségügyi hatásait, és hogy hogyan tudja elősegíteni a termelődését.

  A baba immunrendszerének megerősítése


  Az anyatej okosabb, mint hinné. Nem pusztán tápanyag a csecsemő növekedéséhez – az immunrendszer kiépítésében is segít. Ha Ön valamilyen kórokozóval érintkezik, néhány nap elteltével az anyatejben is megjelenik az az ellenanyag, amely a kisbabát is megvédi az adott kórokozótól. Ez aztán az okos tej!

  A baba ízlelőbimbóinak fejlesztése


  Ha szoptat, a gyermeke azt eszi, amit Ön eszik. És bizony nem csupán a tápanyagok és ellenanyagok adódnak át: az anyatejbe az Ön ételében lévő ízek is belekerülnek. És bár a csecsemők természet szerint inkább az édes ízeket kedvelik, az anyatej ennél sokkal szélesebb ízskálát nyújt. Így bővíthető az általuk ismert ízek palettája, és remélhetőleg csökkenthető a különböző ételekkel kapcsolatos tiltakozás a későbbiekben.

  Fokozott anyatejtermelés


  Egy gyors internetes keresés során számos olyan ételre bukkanhatunk, amelyek „esetleg” növelhetik a tej mennyiségét a szoptatás időszaka alatt. A legtöbb ezek közül azonban csupán anekdotákon alapszik, valós tudományos megalapozottság nélkül. Az igazság az, hogy nincsen üzembiztos módszer a tejtermelés növelésére. Ezért mi azt tanácsoljuk, hogy egyen rendszeresen és egészségesen. Próbáljon meg nem kihagyni étkezéseket, és tápláló ételeket fogyasszon, például zöldségeket, fehérjéket, egészséges zsírokat és szénhidrátokat.

  Kettő helyett inni


  Az anyatej egy része víz, így azt fogja tapasztalni, hogy a szokásosnál gyakrabban szomjazik majd meg a szoptatás időszakában. Fontos a hidratálás, de nem kell erőltetni, hogy többet igyon. Jó ötlet, ha kéznél van egy kancsó víz és egy pohár azokon a helyeken, ahol szoptatni szokott, így rendszeresen kortyolhat egyet-egyet, hogy enyhítse a szomját, és pótolja a szoptatással elvesztett vizet.

   

  Felhívjuk a figyelmét, hogy az itt megjelent cikkekben szereplő információk általános ajánlásként szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik a szakorvos tanácsait. Amennyiben Ön, a családja vagy a gyermeke valamilyen súlyos vagy állandósult tünettől vagy betegségtől szenved, vagy konkrét orvosi tanácsra van szüksége, forduljon szakemberhez. A Philips Avent nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő információk alkalmazásából eredő károkért.

  20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

  Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.