1
0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Allergének a lakásban – Pollentípusok

  Allergének a lakásban

  Hogyan segíthet a Philips?

  Elolvasás időtartama: 5 perc

  A Németországi Allergia- és Környezeti Kutatóközpont által végzett kutatás előzetes eredményei

  szerint a Philips légtisztítók rövid idő alatt képesek kiszűrni a beltéri levegőből a házi poratkákat.

  Prof. Dr. Jeroen Buters és az Allergia- és Környezeti Kutatóközpont (ZAUM) kutatóiból álló csapat nemrégiben egy kutatást végzett, amelynek során a Philips légtisztítókat valódi otthonokban tesztelték.

   

  A ZAUM a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) és a Helmholtz Zentrum München (HMHU) része, valamint a Németországi Pulmonológiai Kutatóközpont tagja. A webhelyük szerint „a ZAUM célja az allergiás betegségekkel kapcsolatos kutatások támogatása a betegség hatásmechanizmusára vonatkozó információk feltárása érdekében, valamint a terápiás megoldások fejlesztésének elősegítése a jobb betegellátás, illetve az allergiás betegségek megelőzése érdekében.”

   

  A beltéri allergének fő forrása a házi poratkák ürüléke, amely felkavarva részecskék formájában a levegőbe kerül. A tanulmány összesen 22 németországi, müncheni otthonban vizsgálta, hogy a Philips légtisztítók mennyire nyújtanak hatékony teljesítményt a házi poratkákból származó allergének és egyéb részecskék kiszűrésében. „A mesterséges környezetben​​ végzett laboratóriumi tesztekből már tudtuk, hogy légtisztítóink kivételesen hatékonyak a levegőben található szennyeződések kiszűrésében, de szerettünk volna arról is meggyőződni, hogy az allergének és részecskék eltávolítása valóságos körülmények között is ugyanilyen hatékony-e. Ezért megkértük Prof. Dr. Buterst, hogy tesztelje AC4236 modellünket a felhasználók valódi otthonaiban és hálószobáiban” – magyarázza Michael Scheja, a Philips kutatási részlegének vezető kutatója.

  pollentípusok, Philips levegőminőség-javító megoldások

  A különféle allergéneket hordozó részecskékhez a légző- és kardiovaszkuláris rendszert érintő számos negatív egészségügyi hatás tulajdonítható (légúti tünetek, az asztma súlyosbodása, a kórházi kezelések szükségességének növekedése stb.). 

   

  A közelmúltban elvégzett mérések előzetes eredményei szerint légtisztítók használatával a levegőben lévő házi poratkák mellett az ultrafinom részecskék, így az 1, a 2,5 és a 10 mikrométer átmérőjű részecskék is hatékonyan kiszűrhetők. Ha kevesebb ilyen káros anyag van a levegőben, azzal csökken annak a veszélye, hogy a lakásban tartózkodó személyek közvetlenül belélegezzék azokat.

   

  A kutatás során összegyűjtött adatok részletes elemzése jelenleg is folyamatban van, és már folynak az előkészületek a végső eredmények megjelenéséről egy jelentős szakmai folyóiratban. Az eredmények nyilvánosságra hozatala az idei év második felében várható.

   

  Prof. Dr. Buters a ZAUM Allergia- és Környezeti Kutatóközpont (München, Németország) igazgatóhelyettese elmondta: „Tudomásunk szerint ez az eddigi legátfogóbb kutatás, amely azt bizonyítja, hogy a hordozható légtisztítók képesek csökkenteni az otthonokban a levegőben lévő poratkák és a különböző részecskeméretű allergének mennyiségét.”

  További cikkek a levegőminőségről

  You are about to visit a Philips global content page

  You are about to visit the Philips USA website.

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.