0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Home ›› Szoptatás: Hogyan segíthet a párom?

  Home ›› Szoptatás: Hogyan segíthet a párom?

  Szoptatás: hogyan lehet a segítségemre a párom?

   

  A szoptatás mindig és mindenekelőtt a te személyes döntésed. Ha úgy döntesz, hogy a szoptatás neked és a babádnak is megfelel, akkor egyértelmű, hogy az éhes baba hozzád fog fordulni mielőtt bárki máshoz.


  Fontos tudni, hogy az érzelmi bizalom és a biztonság érzése szoros köteléket hozhat létre közted és kisbabád között a táplálkozási szükségleteken túl. Azonban, ahogyan ez a kötődés kialakul, a természetes anya és gyermeke közötti harmónia által partnered kicsit mellőzöttnek érezheti magát. Természetes, hogy egy támogató és szerető társ is szeretne kötődést kialakítani a kisbabával és persze a segítségedre lenni.

  Egy segítő társ szerepe

   

  Kutatások kimutatták, hogy a partnerek támogatása segíthet abban, hogy jobb élmény legyen a szoptatás. A 2020-as COVID-19 világjárvány alatt a Swansea Egyetem 1200 szoptató anyukával folytatott vizsgálatot. Az eredmények azt mutatták, hogy a felmérésben részt vett anyák 40%-a elismerte, hogy a kijárási tilalom pozitív hatással volt a szoptatási rutinjukra, három fő okból kifolyólag – otthoni magánélet javulása, anya-baba kapcsolat erősödése és támogató partner jelenléte.

  5 mód, ahogyan a partnered segíteni tud téged és a babátokat

  1. Minőségi együtt töltött idő


  Az etetésen kívül, ha időt szakítasz a partneredre és a kisbabára, nemcsak neked ad pihenési lehetőséget, hanem lehetővé teszi, hogy kialakuljon egy egyéni szülői kötelék. Gyakran már a terhesség alatt elkezdődik a kötődés kialakulása közted és babád között. A partnered és a baba közötti kötődési folyamat azonban jellemzően a szülés után alakul ki. Teret adni egymásnak nagyszerű alkalom mindenki számára egy egészséges és jól működő kapcsolat érdekében. 

  2. Napi rutinfeladatok


  Az éjszakai felkelésektől kezdve a pelenkázáson át addig, hogy a párod oda viszi hozzád a gyermeketeket etetésre, a fizikai jelenlét segít abban, hogy úgy érezzétek, a pároddal egységesen látjátok el a feladatokat. Tekintsd a szoptatást az egymással és a kisbabátokkal való kapcsolat természetes részének. Amennyiben megnyíltok egymás előtt, az nagyban segíteni fogja az együttműködést.

  3. Táplálkozási szükségletek


  A szoptatás fizikálisan és mentálisan is sok energiát vehet el tőled. Csak a szoptatás akár napi 500 kalóriát is égethet. Egyetek egy tápláló uzsonnát szoptatás közben vagy kérd meg párodat, hogy hozzon neked egy pohár vizet – egy egyszerű kedves cselekedet sokra képes.

  4. Nyitni mások felé


  A partnered legalább egy családtagjának, barátjának vagy kollégájának is biztosan van kisbabája. Felejtsd el a szoptatást övező elképzeléseket és elvárásokat, mert ez az egyik legtermészetesebb dolog a világon. A témán alapuló beszélgetés lehetővé teszi mások számára, hogy megosszák tanácsaikat és tapasztalataikat, melyek segíthetnek neked is.

  5. Második legjobb opció? A mellszívó és a cumisüveg


  A mellszívó és a cumisüveg egy hasznos lehetőség, ha a kicsik etetéséről beszélünk. Ezáltal partnerednek lehetősége lesz, hogy megetesse a gyereketeket, így ők is élvezhetik a kötődés kialakulását és neked is marad egy kis időd magadra. Ha néhány etetéshez cumisüveget szeretnél használni, a következetesség érdekében, próbálj meg olyan cumisüveget használni, mely támogatja a kombinált táplálást, azaz a szoptatás és a cumisüveges táplálás kombinálását.

   

  A Philips Avent Natural Response cumisüveg és cumifej nem csak olyan érzetet ad, mint az anyamell, hanem hasonlóan működik is. Az egyedi és puha cumifej csak akkor enged ki tejet, amikor a baba a nyelvével nyomást gyakorol a cumifejre, a mellhez hasonlóan. Kisbabád könnyedén szünetet tarthat és megpihenhet ivás közben, hogy nyeljen és lélegezzen, melynek következtében a tej áramlása a cumifejből szünetel és amikor a baba készen áll, hogy folytassa az ivást, a cumifej természetes módon újra indítja a tej áramlását. Tehát kisbabád szabályozza az ivás ritmusát, pont úgy, ahogyan szoptatáskor is teszi, ezáltal könnyen kombinálható a szoptatás és a cumisüveges táplálás.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.