0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Home ›› Tervezed a szoptatást?

  Home ›› Tervezed a szoptatást?

  Szoptatni szeretnél? 

   

  A szoptatás és a cumisüveges táplálás közötti vitát a média szereti generálni.


  Valójában, a baba-mama közösségekben nem vitatkoznak az anyukák, hogy ki hogyan eteti a babáját. Ez azért van így, hiszen csak rajtad múlik, hogy hogyan eteted a kisbabádat. 

  Érvelés a szoptatás mellett

   

  A szoptatás hosszútávú előnyei közé tartozik a gyomor- és bélrendszeri betegségek, az elhízás, az allergia, a gyermekkori rák és a cukorbetegség alacsonyabb kockázata. Továbbá a szoptatás erősíti a kicsi immunrendszerét. Ennek biztosítása érdekében fontos, hogy kiegyensúlyozott étrendet kövess és elegendő tápanyaghoz juss. Amennyiben ez nem biztosítható, akkor egyeztess a védőnőddel a szoptatás alatt szedhető megfelelő vitaminokról.

  Nem mindig könnyű

   

  Sok anya tervezi, hogy szoptatni fogja gyermekét, de a szoptatási nehézségekkel szembesülve áttér a tápszerre. A nők számos szoptatási akadállyal szembesülhetnek, többek között a mellgyulladással.


  A szoptatási akadályok leküzdésének kulcsa a támogatáshoz és az információhoz való hozzáférés. Győződj meg róla, hogy minden téren tájékozódtál a szoptatással kapcsolatban - tudd megkülönböztetni a tényeket a kitalációktól. A szülés előtti tanfolyamoknak részletesen ki kell térniük a szoptatásra.


  Ezután derítsd ki, hol található a közeledben szoptatási támogatást biztosító szolgáltatás. A szoptatási támogatás sokféle formában létezik: a szoptatási tanácsadóktól és más szoptató anyukáktól, a védőnőkön át egészen a partneredig. Bizonyosodj meg róla, hogy hogyan érheted el azokat az embereket, akik segíthetnek a szoptatási akadályok leküzdésében. 

  Tájékoztatunk, amikor csak tudunk

   

  A Baby+ mobilalkalmazásunk is nagyszerű támogatást nyújt szoptatással kapcsolatos videókkal és útmutatókkal.


  Egy másik hasznos tanács a mellszívók használata. A mellszívás kiváló módja annak, hogy fenntartsd a tejkészletedet, amíg megbarátkozol a szoptatással. Az első heteken és hónapokon túl is rá fogsz jönni, hogy a mellszívó használata különös szabadságot nyújthat a családnak. Randi este? Elmennétek valahova? Nem probléma. Ez azt is jelentheti, hogy a partnered átvehet tőled néhány etetést egy szoptatás-barát cumisüveg segítségével, amíg te pihensz egy kicsit.


  Egy mell-formájú cumifej, mint amilyen a Philips Avent Natural Response, nagyban megkönnyítheti a kombinált táplálást. A cumifej nem csak úgy néz ki, mint az anyamell, de úgy is működik. A mellhez hasonlóan az egyedi nyílással rendelkező cumifej csak akkor engedi kifolyni a tejet, amikor a baba éppen aktívan iszik. Amikor a baba szünetet tart ivás közben, a cumifej csepegésmentesen leállítja a tej áramlását. A kisbabát nyugodtan nyelhet és lélegezhet, mielőtt folytatná az ivást, azáltal, hogy a természetes módon összenyomja a nyelvével a cumifejet. 

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.