0

Bevásárlókosár

Bevásárlókosara jelenleg üres.

  Az első év legélvezetesebb pillanatai

  Mindent

  a cumiról való leszoktatásról

  A babakelengye beszerzésekor gyakori kérdés, hogy szükség van-e nyugtató cumira vagy sem. A cumi vásárlás kapcsán megoszlanak a vélemények, az azonban biztos, hogy már régi időkre visszanyúlik használata. Ahogyan az is közismert tény, hogy minden csecsemő, kisded, kisgyermek egy egyéniség, különbözőek az igényeik. Vannak babák, akiknek szükségük lehet a cumira és el is fogadják, vannak, akik nem fogadják el, és vannak, akik egyáltalán nem is igénylik azt.

   

  A várandósok között is vannak, akiknek elvi meggyőződése, hogy nem fognak cumit adni az újszülöttnek. Amennyiben a megszületett baba nem igényli, megnyugtatható egyéb módszerekkel, akkor valóban nem kell cumi a csecsemőnek. Vannak elveiket feladó szülők, és vannak olyan szülők, akik nem zárkóznak el a cumi használatától, amikor babájánál csak a cumi hoz megnyugvást. Ebben az esetben fontos, hogy az „arany középutat” célozzuk meg.

   

  A cumis babák esetében kizárólag megnyugtatására használjuk a cumit, semmiképpen ne legyen egész nap a szájában! A nyugtató cumi hasznos lehet hasfájás, fogzás, betegség, etetés előtti türelmetlenség esetén is, sőt elalvás előtt is bevethetjük az éjszakai cumi erejét, de csak addig adjuk a pici szájába, amíg megnyugszik.

   

  Így szoktassuk le a gyermekünket a cumiról!


  6 hónapos kor után csökken a szopásigény, vagyis cumiznia is ritkábban kellene a csecsemőnek.

  Fontos a fokozatosság, vagyis lassan, de biztosan történjen a leszoktatás. Próbáljuk meg először kis időre elvenni a cumit, majd minden nap egyre hosszabb időre. Pótoljuk mással a hiányát, a cumi és pelus felcserélheti egymást, de a rongyika és a textil állatka is segíthet!

   

  A fogtündérhez hasonlóan, a cumitündért, mikulást, nyuszit, jézuskát is segítségül hívhatjuk. El kell magyarázni a kicsinek, hogy a tündér, télapó, nyuszi, jézuska el fogja vinni a cumit olyan kisbabáknak, akiknek tényleg szükségük van rá, de hoz helyette ajándékot. Sok gyermeknél jól működik ez a módszer.

   

  Cumiültetés során, meg lehet hívni a rokonokat, barátokat, és ünnepélyes keretek között elültethetjük a cumit, hogy ezzel közösen, végérvényesen búcsút intsünk a cuminak. Ezt követően feltétlenül legyünk következetesek és ne vásároljunk több cumit.

   

  Fontos, hogy ez idő alatt is dicsérjük gyermekünket, minden apró eredménynél!

   

  Ezeket semmiképp ne tegyük!

   

  Hiába határoztuk el magunkat a leszoktatás mellett, néhány dolgot kifejezetten nem szabad megtennünk, hogy „megkönnyítsük és felgyorsítsuk” a folyamatot. Így semmiképpen ne vegyük el hirtelen, egyik pillanatról a másikra a cumit. Ne is kenjük be a cumit csípős, rossz ízű dolgokkal, de ami a legfontosabb, ne vágjunk a cumi hegyéből minden nap egy kicsit, hiszen az rendkívül veszélyes is lehet!

  20% kedvezmény Philips Avent termékekre 

  Regisztráljon Philips AVENT Programunkra, és kapjon naprakész tippeket, tanácsokat babája fejlődésének megfelelő szakaszaiban. Ráadásul bizalmát most 20% kedvezménnyel jutalmazzuk!

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Webhelyünk az Microsoft Edge, Google Chrome és Firefox böngészők legújabb változatával jeleníthető meg optimális módon.